(recept
si oblíbilo 64 návštěvníků)
Košíčky z ledových kaštanů - VÝBORNÉ
Potřebné ingredience
6 ks ledových kaštanů, 1 ks kondezovaného slazeného mléka, 1/8 másla, 1/8 100% tuku, Mandle nebo něco na ozdobení ( barevná howínka apod. )
Postup přípravy
Salko vaříme uzavřené ve vodě 2,5 hodiny, klidně i 3. Necháme trochu zchládnout, otevřeme a vylejeme do misky a potom do něj zašleháme máslo. DNES UŽ STAČÍ KOUPIT SALKO ZKARAMELIZOVANÉ :-)
Kaštany si rozpustíme spolu ze 100% tukem v horké vodní lázni.
Nachystáme košíčky a do každého dáme lžičku rozpuštěné čokolády, chvilku necháme zatuhnout a dáváme lžičku salkokrému a na to zase lžičku čokolády. Opět chvilku počkáme a dáme půl mandle nebo posypeme těma co jsou na plátky. Kdyby se to tam nasypalo hned, tak by se mandle propadly nebyly by vidět.
Je to fakt dobrý a už jsem rozšířila kam se dalo :o) A nikdo si ještě nestěžoval a všichni je dělají každý rok
Jo a toho krému zbyde, takže tam lupnu balíček neslazených burizonů a udělám lžičkou do košíčků hrudky a mám další druh cukroví. :o)
Je to fakt rychlovka, nedá se to zkazit a je to fááák výborný Chutná to jako ledová čokoláda s karamelem.
Kaštany si rozpustíme spolu ze 100% tukem v horké vodní lázni.
Nachystáme košíčky a do každého dáme lžičku rozpuštěné čokolády, chvilku necháme zatuhnout a dáváme lžičku salkokrému a na to zase lžičku čokolády. Opět chvilku počkáme a dáme půl mandle nebo posypeme těma co jsou na plátky. Kdyby se to tam nasypalo hned, tak by se mandle propadly nebyly by vidět.
Je to fakt dobrý a už jsem rozšířila kam se dalo :o) A nikdo si ještě nestěžoval a všichni je dělají každý rok
Jo a toho krému zbyde, takže tam lupnu balíček neslazených burizonů a udělám lžičkou do košíčků hrudky a mám další druh cukroví. :o)
Je to fakt rychlovka, nedá se to zkazit a je to fááák výborný Chutná to jako ledová čokoláda s karamelem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
modroocka
(upraveno)
10. 12. 2012, 12:55
vlnka1
(upraveno)
10. 12. 2009, 20:11
Vladko, mam asi blby dotaz, 1/8 másla a tuku znamená 1/8 z 250g balení? Díky Jana
Pinkyred
(upraveno)
10. 12. 2009, 21:24
@vlnka1
Jj, Jani...... asi osminku z každého 250g balení Přiznám se, že už to ani nevážím ale vždycky ukrojím jen odhadem, Kousek a kousek To se fakt nedá zkazit
Ilonáček
(upraveno)
10. 12. 2009, 16:38
Pinkyred
(upraveno)
10. 12. 2009, 18:32
@Ilonáček
díky Určitě je zkuste, za chuť i podaření ručím Jen jsem ještě opravila množství tuku, zapomněla jsem napsat, že jen 1/8, ne celý